Kulutusluotto on nimensä mukaisesti kulutusta varten otettu laina tai luotto, joka myönnetään henkilökohtaiseen käyttöö tulevien kulutushyödykkeiden tai palveluiden hankkimiseen. Usein kulutuslaina otetaan esimerkiksi remonttia, auton ostoa tai matkaa varten. Kulutusluottojen lainasumma vaihtelevat suuresti 500 – 70 000 euron välillä. Lainan myöntävästä yhtiöstä riippuen kulutusluotto on joko vakuudeton tai vakuudellinen, molempia lainatyyppejä käytetään. Yleisesti voidaan sanoa, että mitä suurempi lainasumma, sitä todennäköisemmin lainan myöntävä pankki tai rahoituslaitos kysyy lainalle vakuuksia.

Kulutusluottoja myöntäviä pankkeja ja rahoituslaitoksia on useita. Voidaan helposti todeta, että niitä on kymmeniä. Kilpailu kuluttajille tarjottavista lainoista on siis kovaa ja se selittää kulutusluottojen suurta tarjontaa. Suomen Pankin ylläpitämien tilastojen mukaan vakuudettomien kulutusluottojen määrä on kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Voit lukea lisää tästä Suomen Pankin sivuilta klikkaamalla tästä.Uudet kulutusluotot

Kulutusluoton hakeminen

Kulutuslainaa voi hakea helposti netistä. Verkossa tehtävä lainahakemus on helppo ja nopea täyttää, lisäksi lainatarjouksen ja rahat tilille saa yleensä jo saman päivän aikana. Lainahakuprosessi on tehty verkossa helpoksi ja joustavaksi. Joissain tapauksissa pankit voivat vaatia käynnin konttorilla, mutta yleensä kulutukseen myönnettävän lainan saaminen onnistuu täysin ilman käyntiä paikan päällä.

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, kulutuslainoja tarjoavia yhtiöitä ja sivustoja on useita ja niitä syntyy kokoajan lisää. Syy tähän on yksinkertainen, kasvava lainojen kysyntä on lisännyt tarjontaa huomattavasti. Kova kilpailu asiakkaista ajaa pankkeja ja rahoituslaitoksia parantamaan palveluitaan ja tekemään asioimisesta joustavampaa.

Kuten kaikissa laina-asioissa, kilpailuttaminen kannattaa. Kulutusluottojen kilpailuttaminen onnistuu helposti ja nopeasti verkosta löytyvillä palveluilla. Lähettämällä yhden ainoan lainahakemuksen lainanhakija saa useita lainatarjouksia, yleensä 20-30 eri pankilta tai rahoituslaitokselta. Kilpailuttaminen ei kuluttajasuojalain mukaa voi sitoa hakijaa nostamaan lainaa. Voit lukea lisää kuluttajasuojalain 7 luvusta, joka käsittelee kulutusluottoja tästä.

Erilaisten kilpailutuspalveluiden käyttäminen onkin tänä päivänä erittäin suosittua. Mikäli etsit uusia kulutusluottoja tarjoavia yhtiöitä, suosittelen kilpailuttamaan lainan jossain kilpailutuspalveluissa. Toimivat lainoja kilpailuttavat palvelut lisäävät aktiivisesti uusia pankkeja ja rahoituslaitoksia kilpailukseen mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpailuttamalla saat siis tarjouksen myös uusilta kulutusluottoja tarjoavilta yhtiöiltä. Kilpailutusta tekevistä sivustoista kannattaa kuitenkin huomata se, että esimerkiksi läheskään kaikki pankit eivät ole mukana kilpailutuksessa. Pankit luottavat yleensä enemmän omiin markkinointikanaviinsa kuin kilpailutusta tekeviin verkkosivuihin. Lainan hakeminen omasta ja muista pankeista kannataa siis tehdä suoraan pankin verkkosivujen kautta.

Uudet kulutusluotot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *