Onko lainan saaminen pankista mahdotonta ilman vakuuksia? Kyllä ja ei. Vastaus tähän ei ole aivan yksinkertainen ja helppo, mutta pyrin vastaamaan tähän nyt omalta kokemuspohjaltani sekä haastattelemieni pankissa töissä olevien henkilöiden vastausten perusteella.

pankkilaina ilman vakuuksiaErilaisia lainanmyöntäjiä on nykyään useita. Puhutaan kymmenistä eri lainaajista jo pelkästään Suomessa. Nämä eri lainaajat koostuvat pankeista ja rahoituslaitoksista sekä erilaisista vertaislainoja välittävistä palveluista. Kun lainan tarjoajia on näinkin suuri määrä, vaihtelevat lainojen ehdot, korot ja muut kulut suuresti niiden välillä. Myönnettävien lainojen summat myös eriävät suuresti eri toimijoiden välillä, sillä osa lainan myöntäjistä keskittyy huomattavasti pienempiin lainoihin, kun taas osa selkeästi suurempiin. Osa lainaajista myöntää sekä pieniä että suuria lainoja.

Laina ilman vakuuksia

On hyvin tavallista, että pankit vaativat lainalle jonkinlaisen vakuuden. Lainan vakuutena voidaan käyttää hyvin monenlaisia rahanarvoisia asioita, kuten esimerkiksi asuntoa, osakkeita, autoa tai muuta omaisuutta. Osa pankeista ja rahoituslaitoksista ei vaadi lainkaan vakuuksia lainattavalle summalle. Yleensä täysin vakuudettomat lainat ovat summiltaan hieman pienempiä kuin vakuudelliset lainat, mutta nykyään vakuudettomia lainoja mainostetaan jopa 70 000 euroon saakka. Tämä kuulostaa kieltämättä aika hurjalta summalta vakuudettomaksi lainaksi, sillä tuolla summallahan voi pienemmästä kaupungista ostaa jo asunnon.

Onnistuuko pankkilainan saaminen ilman vakuuksia? Voin suoraan sanoa, että en tiedä täysin oikeaa vastausta, koska jokainen pankki tekee oman luottopäätöksensä ja arvioi lainan vakuuden tarpeen aina asiakaskohtaisesti. Pääsääntönä voidaan sanoa, että pienempiä lainoja, joilla tässä tarkoitan alle 10 000 euron lainoja, voi saada pankista hyvinkin helposti ilman vakuuksia. Kun lainasumma ylittää tuon kymmenentuhannen euron rahan pankit alkavat yleensä kyselemään lainalle mahdollisia vakuuksia. Esimerkiksi OP-verkkosivuilta voi hakea suoraan kulutusluottoa ta täsmäluottoa ilman vakuuksia.

Lainalle vakuudet aina kun on mahdollista

Suosittelen jokaista lainan ottamista harkitsevaa antamaan pankille aina vakuudet lainalle, mikäli se vain on mahdollista. Oli summa sitten yli tai alle tuon maagisen kymppitonnin niin vakuuksien käyttö on mielestä aina suotavaa. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että mitä varmempi tai luotettavampi asiakas olet pankille laina-asioissa, sitä paremmat lainaehdot voit neuvotella lainallesi pankin kanssa. Eli yksinkertaistettuna, mitä pienemmän riskin asiakas olet pankille, sitä paremmat ehdot ja korot saat lainallesi sadan prosentin varmuudella.

Lainan saaminen pankista ilman vakuuksia ei siis ole mahdotonta, mutta mielestäni pankista ei kannata ottaa vakuudetonta lainaa. Mikäli sinulla ei ole vakuuksia lainalle ja tarvitset lainaa, suosittelen paljon mielummin hakemaan verkosta löytyviä vakuudettomia lainoja. Erilaisten kilpailutussivustojen avulla on mahdollista löytää myös kohtuullisen edullisia vakuudettomia lainoja helposti ja nopeasti. Verkossa kilpailu on kovaa ja se jo itsessään ajaa lainojen kuluja alaspäin. Kilpailutussivustojen avulla voit laittaa pankit ja rahoituslaitokset ikään kuin kilpailemaan sinun lainastasi ja valita lainatarjouksista edullisimman.

Pankkilaina ilman vakuuksia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *