Onko lainan tai luoton saaminen mahdollista jos on menettänyt luottotiedot tai on saanut maksuhäiriömerkinnän? Lainan hakemisen yhteydessä pankit ja rahoituslaitokset tarkistavat aina hakijan luottotiedot ja maksuhäiriömerkinnät. Tarkistus on automaattista ja se tehdään jokaisen lainahakemuksen kohdalla aina. Tarkistamisella pankit ja rahoituslaitoksen haluavat varmistua lainanhakijan maksukykyisyydestä. Kieltävän lainapäätöksen saamisen yleisin syy onkin usein juuri luottotietojen puuttuminen. Netissä tai puhelimitse tehty lainahakemus antaa automaattisesti kielteisen lainapäätöksen mikäli hakijalla on luottotiedoissa maksuhäiriömerkintä.

Luottotietojen tarkistus onnistuu netissä

Voimassa olevan luottotietolain mukaan jokaisella on oikeus tarkistaa omat tietonsa luottotietorekisteristä kerran vuodessa maksutta. Muiden ihmisten luottotietoja ei voi tarkistaa ilman perusteltua ja laissa mainittua perustetta. Luottotietojen ylläpitoa, käsittelyä ja luovuttamista säätelee vuonna 2007 säädetty luottotietolaki. Voit lukea lisää luottotietolaista tästä linkistä. Suomessa luottotietorekistereitä ylläpitävät mm. Suomen Asiakastieto Oy ja Bisnode Oy.

Luottoa ilman luottotietojaLuottotietojen tarkistaminen on nykyään hyvin yleistä ja todennäköisesti jokaisen omillaan asuvan suomalaisen ihmisen luottotiedot on tarkistettu jossain vaiheessa elämää. Rekisteritietoja tarkistetaan mm. kun haet lainaa, ostat vakuutuksen tai puhelinliittymän tai olet vuokraamassa asunnon. Luottotietorekisterin tarkoituksena on antaa kuva henkilön taloudellisesta asemasta sekä erilaisten sitoumusten ja luotettavuuden hoitokyvystä. Rekisterin tarkoituksena on auttaa tavaroita tai palveluita myyviä yrityksiä välttämään luottotappioita.

Lainan saaminen ilman luottotietoja

Mikäli olet hakemassa lainaa ja sinulla on maksuhäiriömerkintä luottotiedoissasi, voi lainan saaminen on erittäin hankalaa. Joissain tapauksissa se on jopa täysin mahdotonta. Yleisesti voidaan todeta, että mikäli merkintä maksuhäiriöstä on vanha ja hakija voi osoittaa, että siihen liittyvät velat on maksettu, on lainan saaminen mahdollista, mutta se ei ole itsestään selvyys.

Luottotiedottomille lainaa myöntäviä pankkeja tai rahoituslaitoksia ei ole useita. Tällaisten toimijoiden lainojen ehdot ovat yleensä erittäin tiukat ja korot muihin verrattuna korkeat. Tästä syystä kannattaakin miettiä todella tarkasti, onko lainan ottaminen näistä paikoista ihan pakollista ja oikeasti tarpeellista.

Joissain tapauksissa myös pankista on mahdollista saada lainaa ilman luottotietoja. Lainan saaminen pankista ilman luottotietoja edellyttää kuitenkin aina henkilökohtaisen tapaamisen pankin kanssa, jossa sinulla on mahdollisuus osoittaa takaisinmaksukykysi ja selittää mistä aikaisempi merkintä luottotiedoissasi johtuu. Edellä mainittujen lisäksi pankkia kiinnostaa erityisesti mihin laina tullaan käyttämään. Mikäli taloudellinen tilanteesi on maksuhäiriömerkinnän jälkeen muuttunut paremmaksi ja onnistut osoittamaan oman takaisinmaksukykysi pankille, lainan saamisen mahdollisuutesi ovat suhteellisen hyvät.

Vakuuksien käyttäminen lainan hakemisen yhteydessä parantaa myös mahdollisuuksiasi huomattavasti saada lainaa ilman luottotietoja. Muun muassa pankit ja osa rahoituslaitoksista hyväksyy vakuuksia lainoille, mutta suurin osa pikavippejä tarjoavista yrityksistä ei hyväksy vakuuksia lainoilleen.

Sosiaalinen luotto voi olla myös yksi mahdollisuus saada lainaa ilman luottotietoja. Osa kunnista myöntää sosiaalista luottoa ja se on tarkoitettu niille henkilöille, jotka ovat tai ovat olleet ongelmissa raha-asioidensa kanssa. Sosiaalisen luoton ehtona on kuitenkin aina hyvä takaisinmaksukyky. Voit lukea lisää sosiaalisesta luotosta tästä linkistä.

Luottoa ilman luottotietoja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *