kulutusluotto pankistaLainan etsiminen on työlästä. Etsimisen lomassa moni miettii varmasti, että kannattaako lainaa hakea pankista vai jostain muualta. Moni mieltää pankin kulutusluoton muita rahoituslaitoksia edullisemmaksi vaihtoehdoksi, mutta monesti asia on täysin toisin. Näillä ohjeilla voit varmistaa itsellesi edullisimman kulutusluoton haet sitä pankista tai jostain muualta.

Kulutusluoton kilpailuttaminen kannattaa

Kilpailuttaminen, eli tarjouksen kysyminen usealta eri toimijalta samanaikaisesti on yleistynyt myös kuluttajapalveluissa. Kilpailuttaminen on tuttua esimerkiksi julkiselta puolelta, jossa kunnat ja kaupungit ovat ahkeria kilpailuttamaan eri palveluntarjoajia. Näin varmistetaan, että veronmaksajat eli kunnan tai kaupungin asiakkaat eivät maksa eri palveluista liikaa.

Sama periaate on rantautunut myös rahoitusalalle. Enää pankit eivät voi laiskotella vaan, uusista lainanhakijoista täytyy taistella oikein kunnolla. Tämä on johtanut siihen, että yhä useampi pankki ja rahoituslaitos myöntää edullisempaa lainaa uusille asiakkaille eri lainan kilpailutuspalveluiden avulla.

Yksi tunnetuimmista lainan kilpailutuspalveluista on Lainoittaja.fi. Palvelu lupaa kilpailuttaa lainoja aina 500€ – 50 000€ asti, 1 – 15 vuoden maksuajalla. Lainanhakija ei tarvitsee lainaan välttämättä vakuuksia, mutta tietyt ehdot tulee täyttyä lainatarjouksien saamiseksi. Lainanhakijoilta edellytetään vähintään 1200€/kk bruttotulot, yli 20-vuoden ikää sekä nuhteetonta maksuhäiriöhistoriaa.

Mikäli nämä ehdot täyttyvät voi lainaa hakea yhdellä hakemuksella yli 20 eri pankilta ja rahoituslaitokselta. Nämä 20 eri pankkia ja rahoituslaitosta antavat lainatarjouksia, joista hakija voi valita itselle sopivimman tarjouksen.

Pyydä parempaa tarjousta omalta pankilta

Ei ole salaisuus, että kivijalkapankit eivät ensisijaisesti kilpaile hinnoilla. Tämä on ymmärrettävää, koska moni Suomessa toimiva pankki on tottunut, että asiakkaat vain tulevat ja pysyvät. Digitalisaatio on kuitenkin tehnyt pankin vaihtamisesta niin helppoa, että yhä useamman pankin täytyy reagoida tähän jos ne mielii säilyttää nykyiset asiakkaat.

Kannattaa siis käyttää lainan kilpailutuspalvelua ja katsoa sieltä itselle sopivin tarjous. Mikäli luulet, että voisit saada omasta pankista vielä paremman tarjouksen kannattaa toimittaa sinulle luvattu lainatarjous omaan pankkiin ja pyytää siitä parempi tarjous. Monesti pankit tarttuvat tähän mahdollisuuteen, mutta on myös tilanteita joissa pankit eivät voi yksinkertaisesti tarjota yhtä edullista lainaa.

Lainaa vain jos siihen on tarvetta

Suomalaiset velkaantuvat kovaa vauhtia, joten on hyvä muistuttaa, että lainaa vain jos siihen on oikea tarve. Helpon lainan hakeminen voi monesti olla velkakierteen laukaisija. Nyrkkisääntönä tulisi olla se, että lainaa haetaan ainoastaan jos se on välttämätöntä. Moni voisikin miettiä, että onko esimerkiksi se merkkilaukku tai uusi auto välttämättä niin tarpeellinen. Toisaalta autohuolto tai hammaslääkärikäynti on sellaisia asioita, joihin lainaaminen voi olla ainoa vaihtoehto.

Toivottavasti tästä miniartikkelista oli hyötyä ja löydät sinulle sopivan lainan, mikäli siihen on oikeasti tarvetta. Mikäli koet olevasi velka-ahdingossa kannattaa kääntyä mahdollisimman nopeasti velkaneuvonnan puoleen.

Lainaa pankista vai muualta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *