Voiko lainaa saada ilman kuluja mahdollista? Periaatteessa ei, mutta käytännössä kyllä. Niin sanotun ilmaisen lainan eli lainan missä ei ole minkäänlaisia kuluja tai korkoja saaminen on oikeasti mahdollista tietyissä tapauksissa, tiettyjen ehtojen täyttyessä ja vain tietyiltä pankeilta tai rahoituslaitoksilta. Suurimmassa osassa lainoja ilmaisen, kuluttoman lainan saaminen ei ole mahdollista lainkaan. Lisäksi erilaisia vakuudellisia ja vakuudettomia lainoja markkinoidaan 0% koroilla paljon. Tämä 0% korko ei kuitenkaan läheskään aina tarkoita sitä, että laina olisi kuluton, kannattaa siis olla tarkkana ja katsoa tarkasti lainanehdot ennen lainan ottamista.

Lainaa ilman kuluja

Mistä voin saada kuluttoman lainan?

Kuluttomia lainojan markkinoidaan nykyään jonkin verran. Yleisimmin niitä näkyy joko pikavippejä mainostavilla verkkosivustoilla tai autokauppojen mainoskampanjoiden yhteydessä. Esimerkiksi autokaupat mainostavat paljon autorahoitusta 0% korolla. Yleensä näihin rahoitustarjouksiin liittyy kuintekin kuluja, joita ovat muun muassa tilinhoitomaksut, lainanavausmaksut ja muut laskutuslisät ynnä muut. Joissain tapauksissa tarjottavat rahoitukset ovat oikeastikin täysin kuluttomia ja korottomia. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli esimerkiksi otat 10 000 euron autorahoituksen viiden vuoden maksuajalla auton ostamiseen. Maksat viiden vuoden aikana rahoituksesta vain tuon 10 000 euroa, etkä yhtään enempää. Miksi esimerkiksi juuri autokauppiaat tarjoavat tämänkaltaisia ilmaisia rahoituksia? Syy tähän on hyvinkin yksinkertainen. Rahoitustarjouksilla pyritään edistämään kauppaa. Yleensä autokauppias ikään kuin maksaa lainasta kulut asiakkaan puolesta rahoitusyhtiön kanssa tehdyn erillisen sopimuksen mukaan ja sillä tavalla vauhdittaa kaupankäyntiä.

Myös erilaisia pikavippeja ja pieniä kulutusluottoja markkinoidaan täysin kuluttomina ensilainoina. Esimerkiksi Vivus on tarjonnut jo pitkään täysin kuluttomia pieniä, alle 2000 euron lainoja ilman kuluja uusille asiakkailleen. Mikä saa pikavipeistä tunnetun yhtiö tarjoamaan ilmaista lainaa uusille asiakkailleen? Oma käsitykseni asiasta on se, että kuluton ensilaina toimii ikään kuin sisään heitto tuotteena uusien asiakkaiden hankinnassa. Suomalaiset ovat tunnetusti hyvin nihkeitä vaihtamaan pankkia ja sen varaan uskon muun muassa Vivuksen laskevan tällaisia lainoja myöntäessään. Kun asiakas on kerran ottanut lainaa tietyltä pankilta tai rahoituslaitokselta, tulee hän todennäköisemmin ottamaan myös seuraavan lainan samasta paikasta.

Voiko pankista saada kuluttoman lainan? Itse en henkilökohtaisesti usko, että pankista on mahdollista saada minkään suuruista täysin kulutonta lainaa. Yleensä pankkien myöntämiin lainoihin lisätään aina jokin marginaalikorko ja viitekorko, esimerkiksi Euribor tai pankin oma viitekorko.

Lainaa ilman kuluja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *