Autolaina ilman vakuuksiaUutta vaihtoautoa tai käytettyä autoa hankkiessa, kannattaa lainan hakemiseen käyttää hieman aikaa. Kun käytät pienen hetken sen pohtimiseen, minkälaisen autolainan haet, voit pitkässä juoksussa säästää huomattavia summia.

Autolainaa voi hakea useasta eri lähteestä, ja karkeasti autolainat voidaan jaotella kahteen eri luokkaan. Näitä ovat sellaiset autolainat, jotka myönnetään ilman vakuutta, ja vakuudelliset autolainat. Vakuus on rahoitusyhtiölle eli lainan myöntäjälle annettu rahan arvoinen takuu siitä, että laina maksetaan myös takaisin lainaehtojen mukaisesti. Mitä suurempi autolainan vakuus on, sitä pienemmäksi yleensä lainan kokonaishinta muodostuu. Autolainaan vaaditun vakuuden suuruus vaihtelee eri pankeilla, mutta yleensä vakuutena voidaan käyttää hankittavan auton arvoa. Sen lisäksi vakuudellisiin autolainoihin vaaditaan yleensä käsiraha, jonka määrä on 10-20% auton kokonaishinnasta.

Autolaina ilman vakuutta vai vakuudellinen autolaina?

Mutta entä, jos oma talous ei riitä vakuuden tai käsirahan hankkimiseen? Tällöin vaihtoehdoksi jäävät sellaiset autolainat, joita tarjotaan ilman vakuuksia ja käsirahaa. Vakuudettomia autolainoja tarjoavat sekä pankit että rahoituspalveluja tarjoavat yritykset. Vakuudettomat lainat eroavat vakuudellisista autolainoista yleensä lainan kokonaiskulujen, takaisinmaksuajan ja korkojen osalta. Mitä vähemmän autolainaan vaaditaan vakuutta tai käsirahaa, yleensä sitä suurempi on lainan korko. Myös muut autolainan kustannukset voivat olla isommat. Vakuudettomista autolainoista pyydetään lähes poikkeuksetta suurempia lainan avaus-, ja kuukausimaksuja.

Vakuudettoman autolainan korko

Suomessa vakuudellisten autolainojen korot ovat yleensä noin 5-10% sisällä, kun taas vakuudettomat autolainat ovat koron osalta kalliimpia. Vakuudettomien autolainojen keskikorko vaihtelee 10-15 prosentissa, Toisaalta vakuudeton autolaina on helpompi saada, sillä rahoitusyhtiöt eivät vaadi pitkäaikaista asiakkuutta. Kuten myös vakuudellisissa lainoissa, tavalliset lainanhaun ehdot kuitenkin pätevät. Esimerkiksi luottotiedot ja omat tulotiedot tulee luovuttaa rahoitusyhtiölle ennen lainapäätöksen saamista. Rahoituksen tarjoamisen riski näkyy luoton hinnassa. Vakuudettomissa autolainoissa ei yleensä kuitenkaan tehdä asiakaskohtaista arviota, vaan rahaa tarjotaan kaikille hakijoille samoilla ehdoilla ja koroilla.

Autolainaa on siis mahdollista saada myös ilman vakuuksia. Yleensä pankit vaativat tähän kuitenkin sitä, että autolainan hakija on pankin pitkäaikainen asiakas. Sen sijaan muilta rahoitusyhtiöitä vakuudetonta autorahoitusta on mahdollista saada kenen tahansa.

Autolaina ilman vakuuksia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *