Ikea, Kiosked ja ostoskärry

Julkaistu: syyskuu 13, 2011 | Aiheet: Olohuone | Avainsana(t): , | 4 Kommentit »

Hiiri vipelsi kuvan päälle ja sitten tuli ostoskärry. Mistä on kyse?

Viestintätoimisto Manifesto julkaisi taas Blogibarometrinsä. Tutkimukseen vastanneista bloggaajista kolmannes ansaitsee blogillaan tuotteiden, mainosyhteistyön tai kutsujen kautta. Vastanneista muotibloggaajista hurjat 75 prosenttia saa palkkaa.

Suomalainen Kiosked on nyt uudistamassa verkon ansaintalogiikkaa. Se tekee blogista myyntikanavan, jonka kautta kirjoituksissa mainitut tuotteet ovat ostettavissa suoraan blogista. Blogi saa tuottoa tästä näkyvyydestä.

Tämä kirjoitus liittyy Ikean tuotteisiin, joista poimin tämän hetken parhaimmiston omasta mielestäni.

 • Stolmen-hylly on meillä vaatehuoneessa, mikä on erityisen kiva juttu. Sain siihen vaatteeni miehen valtauksen jälkeen
 • Åsundenin kaltaista koria etsin monesta paikasta, kunnes löysin yksiosaisen version kotitossuilleni Tikausta.
 • Kelim-mattoja olen osanut meille jo kaksi. Niissä on mielestäni erinomainen hinta-laatusuhde. Ensin löysin maton, jossa oli täydellinen kuvio, mutta se osoittautui kotona liian kapeaksi. Toinen yritys oli oikeankokoinen, mutta kuosi ei sittenkään iskenyt. Yksilöllisistä matoista kuitenkin plussaa! Juuri oikean maton löytäminen edellyttää vain sitä, että käy tutkimassa valikoimaa useamman kerran paikan päällä.
 • Dalfred-baarijakkara on mielestäni Ikean onnistuneimpia tuotteita ulkonäkönsä puolesta. Olen istunut sellaisella yhden illan kaverillani ja miellyttäväkin se oli.
 • Varmluft-valaisin on juuri tätä hetkeä, mutta suomalaiset olivat ruotsalaisia edellä.

Mitä mieltä te olette tällaisesta uudesta palvelusta ja valituista Ikean tuotteista?


4 Comments on “Ikea, Kiosked ja ostoskärry”

 1. 1 stellage said at 16:17 on syyskuu 13th, 2011:

  kiinnostavaa, että 110 vastaajan otoksella luotu barometri on noteerattu mediassa – hesarikin uutisoi jutun… otos kun taitaa olla melkein millä tahansa tilastomittarilla aika heikko – puhumattakaan harrastuksesta, joka on suomalaisistakin kymmenille tuhansille tärkeä.

  kioskedin idea on mielestäni loistava, niin paljon monista blogeista kuitenkin etsitään ostettavaa. toki se saattaa myös paljastaa blogilukijoiden todellisen ostoinnon tai sen puutteen.

 2. 2 pieni mopo said at 21:22 on syyskuu 14th, 2011:

  Jutustelin tänään Habitare reissulla tuttujen kanssa tästä postauksestasi ja aika monet (pienestä 6hlö) otoksesta olivat kiinnostuneita kyseisestä kauppakassi ominaisuudesta

 3. 3 jari said at 03:57 on syyskuu 18th, 2011:

  Tutkimuksesta ei ilmennyt, kuika moni oli kaupallistumista vastaan. Ja miten nuo 110 oli valittu. Harva omaa verkkopäiväkirjaa pitävä haluaa, tai edes ajattelee kaupallistua, saatika osallistua kyselyyn.

  Kiosked,… ei.
  Silloin ”kynnysraha” tai mielummin ”postausraha” määrittelee liikaa sisältöä. Lehtien tapaan kokoomasivut olisivat ainutta (mutta rahakasta) sisältöä (lehtitaloille), missä koko soppaa pyörittää markkinatalous.

  Itse katselen edelleen fiilis-kuvia asunnoista ilman tuotteiden hintoja ja ostopaikkoja.

  p.s. Muistatko joskus sen Kampradin kätyri -keskustelun? Nyt niitä on muutama ja lisää ei tarvita.

 4. 4 esba said at 17:03 on syyskuu 24th, 2011:

  @stellage: Joo, tuo otos oli tosi pieni ja siinä on hyvin todennäköisesti lähestytty kokoluokaltaan isoja blogeja. Mutta silti nuo ansaintaluvut muotiblogien osalta on mielestäni tosi kiinnostavia.

  Nythän Kiosked avasi sen kuvapankkinsa. Mielenkiintoista seurata, mitä siitä tulee.

  Oli muuten kiva törmätä tovi sitten! Fiilistelen vieläkin niitä leipiä! Tulisivatpa myyntiin Unioninkadulle.

  @pieni mopo: Klikkaa tämä: http://www.marmai.fi/uutiset/kiosked+avaa+ilmaisen+kuvapankin/a689557?s=u&wtm=marmai-21092011

  @jari: Lähestytty todennäköisesti suurimpia blogeja ja muotiblogejahan ne ovat.

  Itse suhtaudun sisällön ja mainoksen sekoittamiseen varauksella. Halusin kirjoittaa aiheesta, koska palvelu on uusi ja kuvittelin, että tästä syntyisi kunnon keskustelu. Mielenkiintoista seurata, miten tämä alkaa näkyä blogeissa, vai alkaako – niin Suomessa kuin ulkomailla.

  Kätyrikeskustelu on mennyt ohi, lähetä meiliin linkki, jos on jemmassa. Mielenkiintoista tuokin!


Leave a Reply