Arvonta: Ergorapido

Julkaistu: heinäkuu 7, 2009 | Aiheet: Arvonta | Avainsana(t): , , , , | 80 Kommentit »

Sain mielenkiintoisen sähköpostin. Siinä tiedusteltiin, josko haluaisin olla mukana erään kodinkonebrändin kuluttajakuvakilpailun tuomaristossa. Palkkioksi vaivannäöstä saisin designimurin.

Koska tykkään aidosti tuotteen muotoilusta (mm. Red Dot Design Award 2008), päätin lähteä mukaan. En kuitenkaan tarvitse imuria itselleni. Meillä isosta ja pienestä siivouksesta vastaa Dyson. Siksi Electroluxin Ergorapido-imuri arvotaan tämän blogin lukijoiden kesken.

Tässä muutamia käyttäjäkokemuksia/ajatuksia kyseisestä imurista:

Voit osallistua arvontaan jättämällä tähän kirjoitukseen kommentin, jossa kerrot, miksi siivous on mielestäsi tyhmää/hauskaa/ihanaa jne. Mitä mieltä siis olet siivoamisesta? Aikaa vastauksen jättämiseen on sunnuntaihin 12.7. asti.

PS. Jos kiinnostaa, käykää tutustumassa Ergorapido-blogiin, johon kirjoitetaan kai etenkin ensi syksynä sisustusaiheisia juttuja. Ehkä itsekin guestbloggaan silloin jotain.

Päivitys 8.7.2009
Ihan mielettömiä kirjoituksia! Olen lukenut jokaisen kommentin. Ilmeisesti siivous herättää voimakkaita tunteita: seesteisyyttä, onnellisuutta, kitkaa, ahdistusta jne. Maanantaina duunikaveri arpoo voittajan!

Ergorapido


80 Comments on “Arvonta: Ergorapido”

 1. 1 Maijja said at 13:07 on heinäkuu 7th, 2009:

  Rehellinen mielipide siivoamisesta: mie rakastan sitä! Tät’ei vaan passaa kotona ääneen sanoa, muuten joutuisi aina ahkeroimaan yksin – eli siivoaminen on mukavaa yhdessä. Ja parastahan siivoamisessa on lopputulos, puhdas koti.

 2. 2 hanna said at 13:10 on heinäkuu 7th, 2009:

  Imurointihan on tosi terapeuttista, kun ei kuule mitään ja voi keskittyä täysin omiin ajatuksiinsa. Huiskii menemään vaan. Toinen mistä pidän on lavuaarien peseminen.

 3. 3 Krisu said at 13:15 on heinäkuu 7th, 2009:

  Meillä siivotaan säännöllisesti ja touhuun osallistuvat kaikki lapsia myöten kykyjensä (iän!) mukaan. Siivoamista tai mitään kodin puuhiin liittyvää yleensäkään ei saa koskaan ikinä milloinkaan käyttää lapsille rangaistuksena, silloin se mielletään ikäväksi ja vastenmieliseksi hommaksi aikuisenakin.
  Rehellinen mielipide: Siisti, ainakin hetkellisesti koirankarvaton ja pölytön koti on niin kullanarvoinen asia, että siivoaminen on kivaa! letkeää, itseä miellyttävää musiikkia tuutin täydeltä ja moppi heiluu iloisesti tahdissa.

 4. 4 Sanna said at 13:54 on heinäkuu 7th, 2009:

  Minulle siivoaminen on pakkopulla, rakastan siivottua ja siistiä kotia, ihastelen toisten siistejä tiptop-koteja, mutta siivoaminen on minulle vain välttämätön paha. Miksi? Koska siivoaminen ei ole millään tavoin palkitsevaa, siivottu koti ei pysy siistinä, siivoamista ei voi tehdä varastoon, siististä tulee tietyssä ajassa uudelleen likainen ja koko homma pitää aloittaa taas uudestaan. Masentavaa. Lisäksi olen niin perfektionisti, että kotini ei voi koskaan olla niin siisti kuin haluaisin, joten ensin siivoan hullun lailla, enkä ole edes tyytyväinen lopputulokseen. Turhauttavaa, mutta siis pakollista.

 5. 5 Annika said at 14:04 on heinäkuu 7th, 2009:

  Pidän siivoamisesta. On kivaa kun paikat on siistinä ja muutenkin kiva tulla puhtaaseen kotiin esim. työpäivän jälkeen.

  Olen oikeastaan aina pitänyt siivoamisesta. Mutta ehkä vielä enemmän sen jälkeen kun olin muutamana kesänä laitoshuoltajana sairaalassa ja terveyskeskuksessa töissä.

  Varsinkin kun kyse on sairaaloista on paikkojen oltava todella puhtaita/hygieenisiä. Joka päivä kun tuli putsattua vessoja ym. ja muutenkin kuuli aina perehdytyksissä niin kivoja juttuja bakteereista, niin siitä sitten pikkuhiljaa jäi päähän sellane pinttynyt mielikuva, että kaiken pitää olla ihan tiptop. En tiedä onko mulle oikeesti muodostunut joku pakkomielle siivouksesta, mutta silloin tällöin, varsinkin yleisillä paikoilla tulee mietiettyä, että kuinka likaisia kaikki ovenkahvat ym. ovat. Haaveenani olisi päästä pyyhkimään niitä bussien kaiteita.
  Olen mieltynyt enimmäkseen vessojen ja lavuaarien pesuun. En tiedä miksi, mutta mielestäni niiden peseminen on vaan niin kivaa! Ja onhan se nyt kuitenkin kivempi istua aina puhtaalle pöntölle :D.
  Myös imurointi ja tiskaus kuuluvat lempipuuhiini. Entinen poikaystäväni ei vaan pystynyt ymmärtämään, että mikä siinä tiskauksessa voi niin kivaa olla. En varmaan ikinä meinaa hankkia astianpesukonetta. Voisin kertoa siivousrutiineistani tai ylipäänsä siivouksesta vaikka kuinka paljon lisää, mutta ehkä säästän muut siltä.. :)

 6. 6 Jussi said at 14:06 on heinäkuu 7th, 2009:

  Imurointi on mukavaa puuhaa, mutta imurin kaivaminen kaikkine letkuineen ja varsineen on suurin kynnys. Ehkäpä tällä imurilla kynnys madaltuisi!

 7. 7 Annika said at 14:06 on heinäkuu 7th, 2009:

  Niin ja piti vielä lisätä, että mulla on myös tapana esim. kavereiden luona silmäillä lattioita tai muita pintoja ja katsoa, että näkyykö pölypalloja.

  Ei muuta.

 8. 8 lumivalkoinen said at 14:11 on heinäkuu 7th, 2009:

  Siisti koti on ihanuutta. Meillä kotona on vähän tavaraa ja paljon valkoista. Järjestys pysyy hyvin yllä, mutta mistä ihmeestä sitä pölyä tulee joka paikkaan silmänräpäyksessä??? Koiria taloudessa on kaksi, rotuina ne ovat kiitollisia, niistä ei lähde karvaa. Mutta kahdeksan pikkutassun mukana kotiin kulkeutuu hiekkaa sun muuta. Imurointi tuntuu usein ajatuksena ylivoimaiselta ja työläältä, mutta eihän siihen oikeasti edes mene kauaa aikaa! Varsinkaan kun kotona ei ole mitään koloja joihin sillä ei pääsisi helposti, ja sohvan ja sängynaluset ovat tyhjät ja matotkin kun ovat vielä ostomuoveissa putkiremontin jäljiltä… Montakohan kuukautta on vierähtänyt? Tylsintä siivoamisessa on ehkä ikkunoiden pesu, mutta onneksi sitä ei tarvitse tehdä usein :o)

 9. 9 Roxie said at 14:24 on heinäkuu 7th, 2009:

  Pakkohan tähän on osallistua kun imurivanhukseni vetelee viimeisiään. Pienen asunnon siivoaminen menee ihan harrustuksesta, isomman ei. Tosin siihenkin saa yllättäen kulumaan aikaa kun joka pinnalle on omat puhdistusaineensa…

 10. 10 Unna said at 14:45 on heinäkuu 7th, 2009:

  Pidän muuten siivoamisesta PAITSI EN IMUROINNISTA! Syynä voi myös olla imuri vuodelta päärynä, joka jää ärsyttävästi joka kulmaan ja koloon kiinni ja jota joutuu sitten riuhtomaan niin, että se kääntyy vielä selälleen ja sitten olen täysin valmis hermojenmenetykseen ja ojennan imurin puhisten poikaystävälleni. *huoh Pölyjen pyyhkiminen ja JÄRJESTELY ne onnistuvat sitten jo paremmin! :)

 11. 11 henna said at 14:49 on heinäkuu 7th, 2009:

  En erityisemmin pidä siivoamisesta, mutta hyvät välineet auttavat kummasti asiaa. Imurointi on ehdottomasti inhokkini, ja olenkin haaveillut uudesta imurista.

 12. 12 esbes said at 15:00 on heinäkuu 7th, 2009:

  Minä pidän oikeastaan siivoomisesta: kättensä jäljen näkee heti ja muutenki se raikkaus ja puhtaus mikä siinä syntyy. Uutta näkökulmaa siiovukseeni on tuonut se, että toimin nykyään laitoshuoltajana sairaalassa, jossa siivoaminen on erittäin tärkeää ja tapahtuu päivittäin. Siellä etenkin huomaa, kuinka tärkeää todella on, että siivotaan ja kuinka työtä arvostetaan. Kotona sen sijaan en päivittäin siivoa, välillä saattaa kotikolo muuttua kaatopaikaksi, mutta sen jälkeen onkin taas entistä mukavampaa puhdistaa kaikki pölyt ja roskat pois :)

 13. 13 barbro v said at 15:32 on heinäkuu 7th, 2009:

  Ihan oikeasti tarvitsen imurin! Vanha on vasta pari vuotta vanha, mutta on jo nyt menettänyt imutehonsa niin, että sitä pitää kädestä pitäen syöttää. Sama, kun keräisi roskat yksitellen lattialta.

  JOS imuri toimisi, siivous olisi ihan kivaa. Meillä siivotaan torstaisin, ihan kuin lapsuudenkodissani. Avopuolisolle delegoin omat tehtävät, jotka toinen saa tehdä omalla ajallaan, koska itse siivoan pyörremyrskyn ja marttyyrimaisen kotirouvan lailla: nopeasti, lattiasta kattoon, tehokkaasti. Puoliso taas saattaa unohtua lukemaan lehteä kesken siivouksen tai mikä pahinta, unohtaa imuroida sohvan takaa! Meillä siis eletään kuin pellossa muu viikko ja rysäytetään kerralla kaikki asuntonäyttökuntoon. Päälle on perinteisesti saunavuoro, se kruunaa kaiken. Onko parempaa oloa, kun sekä koti että ruumis on puhdas päästä varpaisiin?

 14. 14 Anna said at 15:42 on heinäkuu 7th, 2009:

  Imuroinnin hirvein aspekti on juuri se imurin kaivaminen kaapista. Kamala takakireys iskee jo siinä vaiheessa, kun letku jää kiinni jonnekin ja imurin joutuu raastamaan ulos.

  Sitten alkaa imurointi ja jo ensimmäisen kulman jälkeen kone makaa koppakuoriaisena väärinpäin lattialla. Sitten imuriin menee jokin pieni lempiesine ja on aivan järkyttävää kaivaa se ulos siitä kuvottavasta pussista. Tässä vaiheessa olen jo luovuttanut ja jättänyt laitteen keskelle lattiaa.

  Olemme ystävieni kanssa antaneet pariinkin otteeseen Ergorapidon kimppalahjana ja mietin tässä juuri, että minäkin ansaitsen sellaisen.

 15. 15 elovena said at 16:07 on heinäkuu 7th, 2009:

  Ai, miten herkullinen pääpotti!

  Kuukausi asuttu uudessa omakotitalossa ja keskuspölärin kanssa tutusteltu. Turkasen pitkä letku kaapista otettavaksi, joten tää on vähän hankalaa. Koko ajan tekis mieli imuroida, että pysyis paikat siistinä, uusilla pinnoilla kun kaikki lika näkyy heti!

  Niin, emmä tiiä kuka sen käski laittaa. Olishan sitä voinu ajatella vähän omillakin aivoilla, mutta aivot oli aika tyhjät k-pölärin suhteen, kun kokemusta ei ollut. Kun kaikki muutkin laittaa, niin kai se on hyvä.

  Ei oo. Muille tiedoksi, että uudessakaan omakotitalossa ei tartte olla keskuspölyimuria!

  Mutta oikeasti siivoaminen on mukavaa! Imurointi ei ole se kaikkein ihanin vaihe viikkosiivousta, koska sillon ei tuu vielä siistiä. Moppaus on välttämätön vaihe puhtauteen, mutta parasta on pyyhkiä jotain huonekalun kromijalkaa!! ;-) Siis pölyt pinnoilta ja tahrat ovista sun muista. Aah.. Ja lopuksi peilit, avot.

 16. 16 W said at 16:30 on heinäkuu 7th, 2009:

  Tykkään siivoamisesta, koska siinä näkee heti kättensä jäljen. Plus puhdas koti, puhdas mieli ;) Siivotussa kodissa on heti rauhallisempi mieli kun ei tarvitse stressata tekemättömiä hommia, ah.

 17. 17 Maria_ said at 16:33 on heinäkuu 7th, 2009:

  Itselläni on hieman on-off -suhde siivouksen kanssa. Pidän siististä kodista, mutta jotenkin typerästi sitä joskus ajattelee että ”ei näin rumaa asuntoa siivoamalla kauniiksi saa”. Minulla kun vielä on tuo koira tuossa jaloissa pyörimässä niin halleluja! Ei ole mitään mitä tuo koira ei saisi pörröisissä tassuissaan kärrättyä sisälle. Kun tässä vielä aivan pian pitäisi omaan ensimmäiseen asuntoon muuttaa, niin nyt jo kauhulla odottelen siivouspäiviä. Eihän minulla mitään siivoustarvikkeita ole, ja miksi minä imuriin rahaa tuhlaisin kun voisin sillä rahalla ostaa jotain pientä ja kaunista piristämään ankeaa opiskelija-asuntoa. ;) Siivoaminen on välttämätön paha, mutta joskus sitä saa keskellä yötä jonkun siivouskärpäsen pureman. Siinä sitten alat muka niin järkevästi siirtelemään tavaroita paikasta A paikkaan B, kunnes toteat touhun järjettömäksi ja painut peiton alle. Aamulla herätäänkin sitten kahta kauheampaan sekasotkuun..

 18. 18 yellow said at 16:40 on heinäkuu 7th, 2009:

  Siivoaminen on ihan kivaa, kun on kaveri tai jokin projekti menossa, minkä takia siivotaan. Yksin kiireessä siivoaminen on tuskaa.

  Imurointi on kuitenkin kaikista kamalinta! Meteli, johdot yms. häiriötekijät saavat pään surisemaan. Siksi päätin tähän arvontaan osallistuakin! Johdoton pölynimuri voisi tehdä siivoamisesta oikeasti vähän kivempaa. Kun totuus on kuitenkin se, että siisti koti on kaikkein ihanin koti, vaikka liian harvoin jaksan siivota..

 19. 19 Maggie said at 16:45 on heinäkuu 7th, 2009:

  Siivoaminen on mukavaa silloin kun todella näkee kättensä jäljen. Vessan siivous on juuri siksi kivaa: pienen tilan saa vähällä vaivalla kiilteleväksi! Sen sijaan pölyjen pyyhkimisestä ja imuroimisesta en tykkää, kun ei se kaikki pöly kuitenkaan koskaan lähde ja heti tulee uusi kerros tilalle. Tavaroiden järkkäily on ihan huippua, kun tietää, ettei ne mene uudestaan sekaisin ennen kuin itse sen aiheuttaa :)

  Astianpesukoneen pyörittämistä ja pyykinpesua ei varmaan lasketa siivoamiseksi, mutta nekin on erittäin palkitsevia toimintoja, kun pienellä vaivalla saa paljon puhdasta :D

  Keskimäärin siivoaminen on KIVAA!

 20. 20 Pasi said at 16:48 on heinäkuu 7th, 2009:

  Parasta siivoamisessa on se että sillä saa hetkeksi vaimon hiljaiseksi. Ei muuta.

 21. 21 Leena said at 17:09 on heinäkuu 7th, 2009:

  Imurointi on palkitsevaa ja tyydyttävää puuhaa kun a) tila on kohtuullisen esteetön b) imuri on hyvä. Raivostuttavinta on tehottomalla imurilla kohtuullisen karvapitoisen maton hinkkaus (imurointi) tai kun johto ei riitä mihinkään..

 22. 22 Heidi said at 17:18 on heinäkuu 7th, 2009:

  Kuulun ehdottomasti siihen ihmisryhmään joka on hyvin laiska siivoamaan, mutta rakastan ylikaiken siistiä kotia. Aina kun olen saanut asunnon siivottua päätän että oli varmasti viimeinen kerta kun päästä asunnon sekaiseksi, mutta valitettavasti tämä lupaus ei vielä ole pitänyt:)
  Olen jo kauan haaveillut johdottomasta imurista sillä minulla on pieni kani jonka sotkuja olisi helppo siivota kun imuri olisi aina esillä!

 23. 23 Funktionalisti said at 17:21 on heinäkuu 7th, 2009:

  Pidän siivoamisesta, kai siitä syystä että olen esteetikko ja minusta puhtaus & siisteys on kaunista. Siivoaminen on eräänlainen harrastus minulle, siihen liittyy tietyt ”rituaalit”, kuten se että siivouksen lopuksi palkitsen itseni tuoreilla kukilla ja yrteillä.

 24. 24 Laina said at 18:15 on heinäkuu 7th, 2009:

  Pidän itsestäni siivouksen jälkeen.

 25. 25 Peppiina said at 18:19 on heinäkuu 7th, 2009:

  Paljaisiin jalkoihin tarttuu vähemmän roskia, kun väliä imaisee isommat pois… :) Nim. Laiska kesäsiivooja.

 26. 26 Mikki said at 18:58 on heinäkuu 7th, 2009:

  Vaikeinta siivoamisessa on aloittaminen – olen lykkäämisen mestari. Kun on vihdoin tarttunut toimeen ja koti on siisti, ei voi ymmärtää miksi hommaan tarttuminen oli niin hankalaa.

 27. 27 Eevis said at 19:04 on heinäkuu 7th, 2009:

  Oon niin himoinnut juuri tuota kyseistä imuria. Meillä 1-vee kaveri pitää jatkuvasti huolen siitä, että jotain paikkaa pitää olla koko ajan siivoilemassa. Nykyisin keittön nurkassa on harja ja rikkalapio odottamassa, koska ei sitä millään jaksa ravata kolmesta viiteen kertaan eteisestä hakemassa.

  Siivoamisessa parasta on puhdas tuoksu. On mahtavaa, kun tavarat on omilla paikoillaan ja pinnat kiiltää. Kättensä jäljen näkee heti. Toisaalta tuo ilo ei yleensä pitkään kestä, mutta nautinnollista se silti edes sen hetken verran on.

 28. 28 kirpppu said at 19:07 on heinäkuu 7th, 2009:

  Siivoaminen on pääosin kivaa, imurointia lukuun ottamatta. Ahdistaa raahata perässä metelöivää muoviläjää, josta on Dysonin esteettisyys kaukana.

 29. 29 Kaisa said at 19:18 on heinäkuu 7th, 2009:

  Pidän siitä, että tavarat ovat omilla paikoillaan eikä mitään loju pitkin poikin. Tällaista pientä siistimistä on ihan mukava tehdä eikä se vie kuin tovin.

  Ihan kunnon siivoaminen on kuitenkin useimmiten tylsää. Joskus kuitenkin iskee siivousvimma ja pöydänpyyhkimisen jälkeen huomaakin yhtä ja toista putsattavaa ja huomaakin parin tunnin päästä siivonneensa melkein koko kämpän. Tämä siis JOSKUS…

  Lisäksi tenttiin lukemisen sijaan siivoaminen tuntuu yllättävän houkuttelevalta vaihtoehdolta. Olisiko sitten se pienempi paha.

  Nykyään omistan tiskikoneen, mutta aikaisemmin tiskaaminen oli mielestäni rauhoittavaa puuhaa ja sanoisinkin sen olevan lemppari siivouspuuha.

 30. 30 Leena said at 19:27 on heinäkuu 7th, 2009:

  Siivoaminen on kamalaa. Viihdyn vallan mainoisti sotkussa pitkiäkin aikoja.

  Rakastan siivousaineiden tuoksua kaupoissa. Ehkä palkkaan siivoojan vielä joku päivä. Onneksi poikaystäväni siivoaa hyvin, jopa neuroottisesti.

 31. 31 MtM said at 20:39 on heinäkuu 7th, 2009:

  Siivoaminen on kivaa! Meillä siivotaan useasti viikossa! Siivoamme, koska emme viihdy pölyssä / epäjärjestyksessä!

 32. 32 Taina said at 20:41 on heinäkuu 7th, 2009:

  Mä en kyllä pahemmin pidä siivoamisesta, varsinkaan imuroinnista (heh), mutta onhan puhdas koti aina mukava:)

 33. 33 Tiivi said at 20:46 on heinäkuu 7th, 2009:

  Siisteys=mielenrauhaa!

 34. 34 lars said at 20:52 on heinäkuu 7th, 2009:

  Ergorapido kädessä saattaisi itseltäkin villakoirien hätistäminen onnistua nurkista nykyistä paremmin :)

 35. 35 Päivi said at 20:56 on heinäkuu 7th, 2009:

  Puhdas koti on ihana asia, mutta se saavuttaminen vähemmän kivaa. Jotenkin siivoaminen ei ole ikinä ollut mukavaa, mutta pyrin kuitenkin viikoittain tarttumaan imuriin ihan vain sen tuloksen takia. Siivouspäivä pitää olla myös viikolla, esim. torstaina, viikonloppua ei saa pilata imurin äänellä :)

 36. 36 Katja said at 21:19 on heinäkuu 7th, 2009:

  Meillä siivotaan vain pahalla päällä. Siivouksen alkaessa saatetaan vielä olla hyvillä mielin, mutta koska siivous ei ole kummankaan suosikkihommaa, kiristyy tunnelma loppua kohden niin että lopuksi aina tiuskitaan ja muristaan. Menee se sitten äkkiä ohikin onneksi. Jos siivoan yksin kotosalla en saa riitaa aikaiseksi kenenkään kanssa, mutta pahan tuulen siinä kyllä saa syntymään. Sitten se kyllä siivouksen jälkeen katoaa kuin taikaiskusta ja puhdas koti on ihana. Joskus tuntuu etten saa siivottua ennenkuin ostan jotain pientä kivaa (vaikka kukan) kotiin, sitten tuntuu että on pakko siivota ennenkuin uuden tulokkaan kehtaa laittaa paikalleen. Näistä tympeyksistä ja ostoksista huolimatta meillä kyllä siivotaan ainakin kerran viikossa, pakko on ettei hukuta kissan karvaan.

 37. 37 jp said at 21:43 on heinäkuu 7th, 2009:

  Siivoamisessa tulee niin hiki. Kevyellä imurilla olis kivempaa.

 38. 38 minttu said at 21:45 on heinäkuu 7th, 2009:

  Siivoamisessa parasta on tiskaaminen, sillä siinä näkee nopeasti oman kätensä jäljen. Tiskaaminen on parasta terapiaa.

 39. 39 Julmuri said at 21:55 on heinäkuu 7th, 2009:

  Siivous on ihanaa! Semisti neuroottinen luonteeni nauttii vessan kuurauksesta ja eritoten suihkukaapin jynssäyksestä. Pölyjen pyyhkiminenkin on kivaa – ja tietysti tiskialtaan peseminen! Imurointi on oikeastaan ainoa, mistä en kauheasti tykkää, sen olen ulkoistanut toiselle siivoajalle. Pyykitkin pesen aina heti, koska puhtaan pyykin tuoksu on vain jotain parasta.

  Siivoukseen meillä ei kuulu tavaroiden järjestely. Tavaraa on suhteellisen vähän ja kaikki laitetaan käytön jälkeen omille paikoilleen. Sänkykin pedataan joka ikinen aamu, sunnuntaisinkin :)

 40. 40 Tuuli said at 21:58 on heinäkuu 7th, 2009:

  Voi kun pitäisinkin siivoamisesta…mutta kun ei. Pakkopullaa se minulle on, ehkä johtuen eniten siitä että pieni asuntomme on niin täynnä tavaraa. Siivoaminen on yksinkertaisesti hankalaa. Nautin kyllä siivoamisen tuloksesta, puhtaassa kodissa on ihana olla. Yleensä palkitsen itseni siivoamisesta tuoreilla kukilla. Paha vaan, että kukkakauppiaani on nyt lomalla…:)

 41. 41 sitruuna said at 22:49 on heinäkuu 7th, 2009:

  Inhoan siivousta – mutta kas, kaksi kissaa pakottavat kaivamaan sen imurin aika usein esiin, välillä niin usein, että se ei ehdi takaisin kaappiinkaan vaan makaa päiväkausia keskellä olohuonetta. Ei varsinainen näyttelyesine kylläkään. Ikävöin aikaa kun oli varaa käyttää siivoojaa.

 42. 42 Maria said at 23:23 on heinäkuu 7th, 2009:

  Onhan se siivoaminen ihan kivaa joo, jos saa siivota rauhassa. Jos kotona on joku, joka vain nostelee jalkojaan tv:n ääressä kun lähestyt imurin kanssa, siivouksesta tulee aika äkkiä ei-kivaa.

  Mutta kyllä siisti koti lämmittää mieltä :)

 43. 43 Eemeli said at 23:42 on heinäkuu 7th, 2009:

  Mulla on viharakkaussuhde siivoamiseen. Inhottavaa puuhaa ja välillä menee niin neuroottiseks touhuks mulla, mutta onhan se ihan mahtavaa olla puhtaassa siistissä kämpässä missä asiat ovat järjestyksessä.

  Monesti olen miettinyt minkä kokoiseen kämppää kehtaa ottaa siivoojaan…40neliöön en ihan kehtaa :D

 44. 44 Elina said at 23:51 on heinäkuu 7th, 2009:

  Toi pinkki ois kyllä huippu, tulisi vähän potkua siivouspäivään!

 45. 45 Kiki said at 09:07 on heinäkuu 8th, 2009:

  Inhoan imuroimista! Imurin esiinkaivaminen saa heti verenpaineen nousemaan. Kamalinta on sen imurin rahaaminen perässä, kun koko ajan kolhii seiniä ja huonekaluja. Ja se ääni. Mieluummin vaikka luuttuan, silloin voi sentään samalla kuunnella musaa rauhassa.

 46. 46 Kaisu said at 10:41 on heinäkuu 8th, 2009:

  No… siivoaminen on pakollinen paha. Positiivista siinä on, että ainakin meillä vaivannäön jäljet näkyvät selvästi. Kun on kaksi kissaa, karvaa riittää vaikka kuinka usein siivoaisi. Imuroinnin jälkeen on hetken aikaa ihanan puhdasta, mutta vain hetken…

 47. 47 mari said at 11:32 on heinäkuu 8th, 2009:

  Parhaimmillaan siivous on ihanaa! Helpottaa kun saa nurkkia ruotuun. Kaameimmillaan se on epätoivoista taistelua kaaosta vastaan. Pidän n. vartin yllätysvieraista. Mikään ei ole niin tehokasta siivousta kun ennen sellaisia vieraita tehtävä pikaputsaus.

 48. 48 Sanna said at 11:56 on heinäkuu 8th, 2009:

  Miksi siivous on mielestäsi tyhmää?
  Kun ei ole tuollaista hienoa imuria, jolla siistiä nätisti esim. keittiön nurkat. Ei jaksa aina kaivaa esille harjaa ja kihveliä ja iso imuri on hankalan iso tuohon tarkoitukseen.

  Miksi siivous on mielestäsi hauskaa/ihanaa?
  No, itseasiassa se ei ole minusta ikinä kivaa, mutta tykkään, kun on siistiä, joten on pakko siivota. :)

 49. 49 Päde said at 13:01 on heinäkuu 8th, 2009:

  Syksyllä talouteemme saapuvan asukin johdosta joudun integroimaan tuollaisen lisäosan joka tapauksessa käteeni, ja parashan siihen olisi juuri arvottavana oleva kaunis apparaatti. Tiesihän sen jo aikoinaan Electroluxin mainoskin: Nothing sucks like Electrolux:)

 50. 50 LH said at 13:02 on heinäkuu 8th, 2009:

  Siivoaminen: puhdas koti, puhtaampi sielu.

  Siivoaminenhan voi olla joko kivaa tai sitten huomattavasti vähemmän kivaa, itselläni riippuen mm. kulloisistakin olosuhteista kuten kiireestä (ovatko esim. mahdolliset vieraat jo autossa tulossa), lämpötilasta, yleisestä fiiliksestä jne.

  Vähän tilanteesta riippuen hommassa auttavat kuitenkin hyvä musiikki ja jonkin maistuvan juoman hörpintä samalla. Erityisen hc-hommissa kuten wc:n hinkkaamisessa ovat järeät keinot tarpeen: lasillinen kylmää skumppaa ja Queenin I Want To Break Free (viiksekäs ukkeli imuroi korkokengissä jne.).. elämä on liian lyhyt kituutettavaksi .

 51. 51 Kata_ said at 13:37 on heinäkuu 8th, 2009:

  Siivous on mukavaa, kunhan välineet ovat kunnossa. Viheliäisintä siivoamisessa ovat siivouskomerot; ne ovat vuokra-asunnoissa aina liian pieniä ja kun imurin ottaa sieltä ulos, tulee puolet komeron sisällöstä mukana.

 52. 52 _Elina_ said at 14:50 on heinäkuu 8th, 2009:

  Siivoaminen on jossain määrin pakollinen paha, mutta samaan aikaan myös terapeuttista. Jostain kumman syystä se kiehtoo kaikkein eniten silloin, kun pitäisi nököttää tenttikirja kädessä. Hyvät välineet tietysti helpottavat tekemistä ja tavara määrän minimoiminen helpottaa urakkaa muuten. En tiedä lasketaanko pyykin pesua siivoamiseksi, mutta se on jotain mistä todella pidän :)

 53. 53 Elina said at 15:39 on heinäkuu 8th, 2009:

  Oli pakko tarttua tähän teemaan, sillä se on vaan niin herkullinen ja kiehtova aihealue, joka tuntuu aina herättävän keskustelua.

  Siivoaminen on siitä mielenkiintoinen asia, että usein se on paljon enemmän kuin osiensa summa. Miksi se herättää niin paljon tunteita? On tutkittu, että jotkut naiset olisivat valmiimpia tekemään seksityötä kuin siivoamaan.

  Suurimmalle osalle siivoaminen onkin jokapäiväinen/viikkoinen paha. Tunnustan etten ole suorittanut empiiristä tutkimusta väitteeni tueksi, mutta tätä havaintoa tukevat mm. nämä kotiäitien kohtausajoissa eli Facebookissa suureen suosioon nousseet groupit kuten ”ei aina jaksa siivota, saatana” (22 608 jäsentä and counting), tai ”ei lopy pyykki pesemällä. Ei.”. Jostainhan sen on kerrottava, että asiaan suhtaudutaan sellaisella pieteetillä, että hitaimpia huimaa.

  Tarkkasilmäisimmät ovat varmasti huomanneet, että olen liittänyt siivoamisen naissukupuolen etuoikeudeksi (lue: sarkasmia). Tähän on syynsä, jotka monet meistä parisuhteessa elävät kyllä tunnistavat (niitä harvoja onnellisia tapauksia lukuunottamatta, jotka ovat onnistuneet löytämään ne vapaaehtoisesti siivoavat valioyksilöt). Ennen muuttamista kaksilahkeisen kanssa saman katon alle luulin tämän olevan puhdasta legendaa, ja että suurimmalle osalle naisia valitus on vain villi vapaa-ajan harrastus. Olen sittemmin joutunut korjaamaan käsitystäni, ja joutunut alistumaan sille faktalle, että suurin osa miehistämme on kasvatettu siihen ajatusmaailmaan, että siivoaminen on naisten hommaa. Ja ketkäs ne miehet ovat kasvattaneet? Ne samat naiset, jotka ovat imuri kädessä kironneet miehensä alimpaan maanrakoon. Hmh, vicious circle.

  Tämän pohjustuksen jälkeen voi allekirjoittanut tunnustautua kuuluvansa ryhmään niitä naisia, joille siivoaminen aiheuttaa lähinnä harmaita hiuksia. Näin on aina ollut, ja uskon että näin tulee aina olemaankin. Kuulun myös siihen ihmisryhmään, jotka eivät ole onnistuneet löytämään siivoamisesta innostunutta miestä rinnalleen. Olen kokeillut lukemattomat tapoja elää tämän asian kanssa – testissä on ollut mm. lapsenkasvatuksessakin toimivat kolme periaatetta :kiristys, uhkailu ja lahjonta. Tulokset ovat olleet suhteellisen laihoja. Siivoojan palkkaaminen on ollut ainoa asia, joka helpotti yhteiseloa, mutta nykyinen taloustilanne ei valitettavasti sitä salli.

  Joskus urheilun aloittamisessa voi auttaa investointi esim. überhienoihin joogareleisiin, voisiko siis välinehifistely päteä myös siivoamiseen? Olen katsellut sillä silmällä tuota kyseistä Ergorapidoa tässä jo vuoden päivät, kahdestakin syystä. Se sopisi täydellisesti tuohon keittiön nurkkaan seisomaan, josta sen voisi napata käteensä ja hurauttaa parisuhteen riidanaiheuttajat pois. Uskon siis että tämä vehje tarttuisi suhteellisen suurella todennäköisyydellä myös miehen käteen, helppoutensa ansiosta. Toinen vaakakupissa painava seikka on se, että laitteen muotokieli hivelee designia arvostavaa silmääni.

  Niin, voisiko Ergorapido olla ratkaisu tähän polttavaan ongelmaan? Ilmottaudun vapaaehtoiseksi ottamaan selvää asiasta.

 54. 54 Jenni said at 16:02 on heinäkuu 8th, 2009:

  Hahaa, siivous on todellakin suurien tunteiden laji myös meillä! Välillä parasta ajanvietettä ja välillä todellista pakkopullaa. Lopputulos palkitsee kuitenkin aina. :)

 55. 55 Tiina said at 16:13 on heinäkuu 8th, 2009:

  Siivous on mielestäni suurimmaksi osin vastenmielistä, vaikka olenkin ristiriitaista kyllä täysin neuroottinen tarvaroiden järjestelijä. Eli esineet, vaatteet, huonekalut, tyynyt jne ovat aina tip top paikoillaan, mutta villakoirat vilistävät nurkissa ja kevään ikkunoiden pesu on auttamatta yhä tekemättä.
  Olen myös syyllistynyt siihen, että syytän siivousvihastani huonoja välineitä. Eikö siivouskin ole välineurheilua? XD ”Jollain TV-shopin ihmemopilla varmasti minäkin onnistuisin…” ja sitä rataa.. Siispä: Kamoon uusi imuri!! =)

 56. 56 Tiina said at 16:15 on heinäkuu 8th, 2009:

  Edelliseen lisättäköön vielä se, että jopa siivouskomeron ovi on tällä hetkellä niin onistuneesti blockattu pikku kaapinsisusprojektini takia, ettei sinne helposti pääsekään. Nerokasta kiertelyä, vaikka itse sanonkin.

 57. 57 Anu said at 18:32 on heinäkuu 8th, 2009:

  Tykkään siivota ja vielä enemmän nautin puhtaasta ja siististä kodista. Onneksi avomiehenikin pitää siististä kodista, joten meillä siivoavat molemmat. Toisaalta siivoaminen on jatkuvaa, eikä meillä ole koskaan mitään kaaosta. Tavaroilla on omat paikkansa ja ne on myös helppo laittaa paikoilleen käytön jälkeen, se helpottaa siivousta.

 58. 58 Tiina said at 18:40 on heinäkuu 8th, 2009:

  Siivous on välttämätön paha, enkä enää nykyään ole mikään himosiivoaja kuten joskus. Siivoan oikeastaan vasta, kun on pakko. Toisaalta kyllä siinä puhtaassa kodissa silmä ja mieli lepää. Kaloreitakin palaa samalla. ;)

 59. 59 Taija said at 21:16 on heinäkuu 8th, 2009:

  siivous on yksi niistä asioista jonka huomaa, kun siitä on laistettu;/

  tykkään eläimistä. varsinkin koirista. huumorilla ajattelenkin, että sydämeni on niin suuri, että sinne mahtuu myös villakoirat;) mutta tuolla design imurilla kyllä saattaisin niitä hiukan hätyytellä…

  ehkäpä siivoamisesta pitämiseen omalla kohdalla tarvittaisiinkin juuri tuota… designia;)

 60. 60 lumakat said at 22:22 on heinäkuu 8th, 2009:

  Siivous on kivaa silloin, kun siihen on hyvää aikaa ja inspiraatio iskee. Pakkopullaa se on kauhean kaaoksen keskellä, tosin sitten lopputulos palkitsee vielä enemmän.

 61. 61 Pai said at 22:40 on heinäkuu 8th, 2009:

  Siivoamisen aloitus aina venyy ja venyy. Mutta on se lopulta palkitsevaa, kun pinnat ovat taas puhtaat. Imuroinnista tulee aina jotenkin päänsärky, ehkä se on vaan tuo vanha ja pölisevä kone. Ergorapidoa olen harkinnut erittäin vakavasti uuden kämppäni siivuoskaveriksi…Tätyypä lukea vielä nuo käyttäjäkommentit läpi. :)

 62. 62 Marjo said at 23:05 on heinäkuu 8th, 2009:

  Vältän siivoamista niin pitkään kuin pystyn, mutta toisaalta rakastan tuoksuvan puhdasta, siistiä kotia. Tavoitteena on aina siivota edes kerran viikossa, mutta jostain syystä aikaväli vain aina venyy ja venyy ja venyy… Ehkä uuden imurin myötä siivous olisi helpompaa ja miellyttävämpää.

  Hauskinta ehkä on, että lapsena vieraillessani kavereiden luona siivoilin aina heidän huoneitaan, mutta kotona minua ei saanut sitä tekemään kirveelläkään. Vieraissa sotku siis ahdistaa, mutta kotona sen kanssa voi tiettyyn pisteeseen asti elää. Kunnes tulee vieraita: sitten pitää puunata jokainen paikka millintarkasti :D

 63. 63 Zana said at 08:06 on heinäkuu 9th, 2009:

  Rakastan puhdasta kotia. Harmi vaan, etten ole mikään himosiivoaja. Kuten muutamilla muillakin kommentoijilla, mulla on tapana elää ns. pellossa pari viikkoa ja siivota aina kerralla koko huusholli. Selkä vähän vihoittelee kyykistelystä eli selkä suorana imurointi kelpais kyllä…

 64. 64 anzku said at 08:19 on heinäkuu 9th, 2009:

  Tykkään siivota ja rakastan myös puhdasta kämppää. Imuroin yleensä joka toinen päivä ja pölyt pyyhin ym. noin kerran viikossa. Oon varmaan periny mun siivoushulluuden äidiltä kun sekin aina niin ahkerasti siivoaa lähes joka päivä.
  Mielestäni siivous on kivaa ja siinähän kuluu kaloreita ;D varsinkin imuroidessa..!

 65. 65 Sisustuskärpänen said at 09:24 on heinäkuu 9th, 2009:

  Ainoa tapa saada itsensä siivoamaan, on palkitseminen! Siksi siivous on kallista. Niinpä päätin ottaa kotiin ulkopuolisen siivoojan. Siitä sentään saa kotitalousvähennystä! Tietysti joudun vielä itsekin siivoamaan ja tuollainen näppärä pikkuinen sopisi juuri keittiön tai eteisen pikaehostukseen!!!

 66. 66 cido said at 10:40 on heinäkuu 9th, 2009:

  Siivous on aivan liian yliarvostettua, mutta sitä on lähes-astmaatikkona vain pakko aika usein tehdä. Jotenkin en vain ole koskaan oppinut näkemään, mitä konkreettisia hyötyjä viikottaisesta siivouksesta/imuroinnista/jne. on. Asiaan ehkä voisi auttaa jokin Dysonin tapainen pölynimuri, joka oikeasti toimisi…

 67. 67 johanna said at 15:55 on heinäkuu 9th, 2009:

  Minä pidän siivoamisesta! Käsillä tekeminen tarjoaa kaivattua vastapainoa opiskelun edellyttämälle lukemiselle ja kirjoittamiselle. Siivotessa työn jäljen näkee heti ja kahden siistin aikuisen kodissa se myös säilyy kauemmin kuin kolme minuuttia. En myöskään viihdy epäsiistissä ympäristössä ja vaadin rentoutuakseni ja levätäkseni kauniin, seesteisen ja rauhallisen kodin. Kodin sisustus on (yllätys yllätys) minulle tärkeä asia, ja siivous on mielestäni osa sisustusta, jos sisustuksen ajattelee olevan mieluisan asuinympäristön luomista ja ylläpitoa.

  Siivoan oikeastaan joka päivä. Varsinaista siivouspäivää ei meillä ole, vaan silloin siivotaan, kun sen katsotaan olevan tarpeen. Tällainen systeemi on joustavuudessaan hyvä eikä urakka pääse kasvamaan liian suureksi. Meillä minä siivoan pääasiassa, mies taas tekee ruuan. Kumpikin saa tehdä sitä, mistä enemmän pitää.

  Ergorapido olisi meidän kahden aikuisen ja kahden purua pöllyttävän jyrsijän taloudessa tarpeen, koska sillä olisi kätevää imuroida purut terran lähettyviltä (ja välillä vähän kauempaakin, puru vaikuttaa olevan hyvin leviävää sorttia).

 68. 68 anssi said at 16:35 on heinäkuu 9th, 2009:

  Siivoaminen, hmm.
  Viimeisen kahdeksan vuoden aikana asunnossani on ollut aina jotain ”pientä ehostusta” käynnissä. Seiniä purettu sekä rakennettu uudestaan. Pöly, tuo salakavala vihollisemme tunkeutuu jokapaikkaan. Tätä loputonta sodankäyntiä pölyä vastaa on käyty Elektroluxin XIO:lla, turhaan.
  Apuun taistojoukkoihin liittyi myöhemmin Nilfishin Panther, joka laitoskapistuksena oli kovinkin epäkäytännöllinen, iso ja ruma, mutta sentään tehokas apuvoima usean vuoden ajan. Viimeisten kurkuhommien tiimellyksessä tämä uskollinen ratsu kuitenkin sanoi sopimuksensa irti (näin ainakin päättelin ulinasta moottorissa, joka päästi aika komean käryn viimeisillä voimillaan…). Paluu vanhaan Elektroluksiin siis oli väistämätön. Nyt taistelu alkaa tuntua työltä.
  Edelliseen asuntoon (yksiö) hankitun pölkkärin johto kun ei riitä, vaan jatkuva johdonsiirto raastaa hermoja, varsinkin kun tuntuu ettei vanha luottoratsu enään edes jaksa muuta kuin haista. Voi kun Dysonista saisi johdottoman mallin, niin eiköhän viimeitään siinä vaiheessa pölysota ole voitettu!

 69. 69 Teräsposki said at 22:15 on heinäkuu 9th, 2009:

  Mielummin siivoan kotona kuin lähden maailmaan parhaisiin bileisiin. Tosin nyt siivoaminen on hankalaa, koska en omista imuria.

 70. 70 Ruusu said at 13:27 on heinäkuu 10th, 2009:

  Rakastan puhdasta, siistiä ja järjestelmällistä kotia. Pidän aina kaikki paikat järjestyksessä ja nautin siivoamisesta ja oman uurastuksen jäljen näkymisestä.
  Kissojen takia siivottavaa on tullut enemmän kuin yksin asuessa ja tarvitsisin kätevän rikkaimurin. Tämän arvonnan voittaminen tulisi kyllä todella tarpeeseen. :)

 71. 71 Jaana said at 19:29 on heinäkuu 11th, 2009:

  Pidän siististä kodista, mutta en siivoamisesta… Tavarat pidän järjestyksessä, mutta imurin esille kaivaminen on mukamas kovin vaivalloista puuhaa. Auttaisikohan Ergorapido siinä?

 72. 72 des said at 21:25 on heinäkuu 11th, 2009:

  Siivoaminen on KIVAA ainostaan silloin, kun pitäisi tehdä jotain vielä epämiellyttävämpää. Tällä hetkellä kärkisijaa pitää opinnäytetyön kirjoittaminen, jonka itse asetettu deadline lähestyy, joten siivottua tulee harvinaisen usein.

  Imurointi on ehkä siivouksen pirullisin osa-alue. Jo painavan imurin kaapista ottaminen on verenpainetta nostattava suoritus. Kaiken lisäksi rakkineen johto yltää imuroimaan yksiöni ilman pistokkeen vaihtoa _yhden neliömetrin_ pölyiseksi jättäen!

 73. 73 Reetta said at 11:24 on heinäkuu 12th, 2009:

  En tykkää siivota. Ja sen huomaa.

 74. 74 Kupla said at 14:52 on heinäkuu 12th, 2009:

  Siivoamisen aloittaminen ei todellakaan ole kivaa, mutta kun on valmista on erittäinen tyytyväinen olo.. on mahtavaa istahtaa sohvalle ihailemaan siistiä ja puhdasta kotia :)

 75. 75 Jukka said at 18:23 on heinäkuu 12th, 2009:

  Siivoan, koska en pidä yhtään sekasotkusta. Tulee levoton olo. Kaiken pitää olla aina järjestyksessä. Tässä on se hyvä puoli, että ei tarvitse tehdä mitään suursiivouksia kun on aina kamat paikoillaan. Kerran kuussa kun pesee lattiat, niin riittää. Keittiö on aina kunnossa.

  Tulee sitä lipsuttuakin: ikkunat pesen kun niistä ei näe läpi. Matotkin pestään kerran vuodessa jos silloinkaan.

 76. 76 miia said at 19:37 on heinäkuu 12th, 2009:

  Inhoan siivoamista, joten mieluiten teen sen ”vaivihkaa”; vien mennessä, tuon tullessa, ja lopulta kaivan imurin esiin ja imuroin pienen pläntin kerrallaan – näin siivoaminen ei tunnu niin työläältä. Ehkäpä pitäsi kokeilla sitä punkkupullon kanssa siivoamista, tulisi varmasti siivottua useamminkin. ;)

 77. 77 tanja said at 20:02 on heinäkuu 12th, 2009:

  Siivoaminen on minusta ihan mukavaa puuhaa, paitsi imurointi, sitä minä vihaan yli kaiken. Meillä on pitkäkarvainen koira, joten imurointi on pakko tehdä kaksi kertaa viikossa, onneksi minulla on mies joka mielellään imuroi :).

 78. 78 Anskula said at 22:43 on heinäkuu 12th, 2009:

  Siivoaminen on kivaa. Ihan oikeasti. Mikään ei ole niin ihanaa kun koti muuttuu läävästä siistiksi. Joskus saan jopa krapulassa inspiksen siivota ja kuurata :D

 79. 79 Hande said at 22:49 on heinäkuu 12th, 2009:

  Imurointi ja tiskaaminen on parasta. Ne kun kuuluvat poikaystävän kotitöihin…

 80. 80 Hanna said at 22:58 on heinäkuu 12th, 2009:

  Siivoaminen voisi olla mukavaa jos sitä ei aina tarvitsisi tehdä kiireessä edellisenä päivänä kun äiti on tulossa kylään, hänellä kun on paha tapa huomautella asunnon siisteystasosta. Silloin tällöin pidämme poikaystävän kanssa siivouspäiviä ja meidänkin pikkuasunnon siivoamiseen saa kulutettua hyvinkin puoli päivää, mutta lopputulos jaksaa aina lämmittää mieltä, on ihana suihkutella raikkaassa kylppärissä ja nukkua puhtaissa lakanoissa. Onneksi poikaystävä tykkää luututa lattiat, itse nimittäin inhoan luuttuamista, olen enemmän imuri-ihmisiä. Ylipäätään tykkään pitää paikat järjestyksessä mutta pölyjen pyyhkiminen tuppaa olemaan ylivoimaista, joten rättiin tartutaan juurikin silloin kun äiti jo kolkuttelee oven takana.


Leave a Reply