Tuoli ja lamppu kuin veli ja sisar

Julkaistu: lokakuu 19, 2008 | Aiheet: Keittiö | Avainsana(t): , , , , | 7 Kommentit »

Yhtäkkiä sen huomasin. Tykkään Ikean Urban-tuoleista. Ehkä yllättävä ihastus johtuu siitä, että näin tuolit mairittelevassa ympäristössä. Ystäväni ja hänen avopuolisonsa ovat muuttaneet Etu-Töölöön unelmien ullakkoasuntoon. Tuolien kavereita ovat muun muassa mustat Ilmari Tapiovaaran Mademoisellet.

PS. Ikealla on käynnissä tuolikampanja: ”Kun ostat nyt neljä samanlaista ruokapöydän tuolia, maksat vain kolmesta. Tarjous voimassa 8.11.2008 asti. Tarjous koskee varastotuotteita.” Vinkkinä lisäksi, että Muuton uudet E27-lamput ovat saatavilla Urbanin kanssa samassa väritriossa. Extravärinä on iloinen keltainen.

7 Comments on “Tuoli ja lamppu kuin veli ja sisar”

 1. 1 Katja said at 19:09 on lokakuu 19th, 2008:

  Olen ihastellut noita Ikean tuoleja kaukaa monasti, mutta sitten läheltä katsottuna kaupassa ne eivät niin ihastuttaneet kuin toivoin. Mutta silti voisin, joskus kun tilaa on enempi, sellaisia harkita. Ovat niin ihanan värisiäkin! Ugly Bettyssäkin niitä aina vilahtelee! :D Nuo lamput tosiaan passaavat tuolien kanssa kivasti :)

 2. 2 esba said at 19:52 on lokakuu 19th, 2008:

  Punaiset tuolit ovat mielestäni ihan ok! Voisi kuvitella, että valkoiset likaantuisivat nopeasti. Kun teen seuraavan rundin Ikeaan, pitää syynätä noita tarkkaan :)

 3. 3 Jari said at 17:00 on lokakuu 21st, 2008:

  Urban ihan kiva, vaikkakin pienimuotoinen plagiaatti Jasper Morrisonin Air Chairista (MAGIS). Joiden hinta vain n.90-100e/kpl. Niissäkin, varsinkin pöydissä, on laadullisia ongelmia.
  Miksi lamppuja suunnitellaan vielä hehkulampuille? Tuohon pienoisloistelamppu e27, niin se siitä hienosta designista.

 4. 4 esba said at 20:25 on lokakuu 21st, 2008:

  Tottahan tuo on molempien kommenttiesi kohdalla! Air Armchair on kyllä kivemman näköinen. Air Chairista puuttuu mielestäni joku idis.

  Lampun osalta voi todeta, että E27:ssahan juju on nimenomaan se, että siinä käytetään hehkulamppua, vaikkapa vielä isoa sellaista. Ainut haitta tässä on omasta mielestäni se, ettei lampussa voi käyttää energiasäästölamppua. Se näyttäisi todella tökeröltä. Totta.

 5. 5 Jari said at 23:49 on lokakuu 21st, 2008:

  Air-Chairin alkuperäiden idea oli puristaa tipasta hartsimuovia edullinen teollinen tuoli. Mutta jo hinta jarrutti myyntiä, jos niiden olisi kuvitellut syrjäyttävän ainakin osittan valkoiset terassituolit.

  Jonain päivänä suomikin kieltää hehkulamppujen myynnin. Niitä vaan pitää ostaa varastoon riittävästi. Joillakin on vielä myynnissä niitä Wirkkalan muotoilemia osrameita, ilman niitä valoa ei kehtaisi laittaa esille!

 6. 6 esba said at 10:37 on lokakuu 22nd, 2008:

  Mielenkiintosta. Kiitos taustoista :)

 7. 7 Valoa ja varjoja « 2h+k said at 12:19 on kesäkuu 6th, 2009:

  [...] Onnea Sirkku! Liikkeen valikoimaa vilkuillessani ihastuin Orreforsin valaisimeen. Se on Muuton E27-valaisimen kanssa samanhenkinen. Tässä valaisimessa hiekkapuhallettu kuvioitu lamppu luo varjoja tilaan. [...]


Leave a Reply